ДЕТСКА ЙОГА

Детската йога е въздействаща върху развитието на тялото и емоциите на децата. Използват се различни игрови форми, чрез които се научават йогийските упражнения. Часовете са изпълнени с динамични комбинации от асани /упражнения/, които раздвижват цялостно тялото, стимулират и тонизират, засилват и укрепват гръбначния стълб, подобряват стойката. Гръбчетата стават здрави, силни и прави. Асаните влияят на всички органи и системи в тялото, подобряват функциите им и правилната обмяна на веществата. Изпълняваме асаните, разказваме приказки, пеем и се смеем! Практикуването на детска йога развива тялото по най-благоприятния начин, като се засилват мускулите, гъвкавостта и концентрацията на децата.
Много често в своето ежедневие, децата прекарват дълго време в статични пози. Това е реална предпоставката за изкривяване на гърба и скованост. Децата са много чувствителни и емоционални създания, пълни с енергия. Спокойствието и хармонията постигат с визуализация и творчество.
В своята същност детската йога създава прекрасни условия за хармоничното развитие на детето.

Децата се веселят, работят – изпълнявайки старателно йога позите, пеят, творят и се смеят:)

Продължителност на ЙОГА практиката – 45 мин.

ЙОГА ТЕРАПИЯ ЗА ГРЪБНАЧНИ И СТАВНИ ПРОБЛЕМИ

Болките в гърба могат да се появят след сериозна травма, след раждане, или в резултат на всекидневните ни дейности – физически, емоционални и психически. 
Една от основните причини за болки в гърба е неправилната стойка на тялото. В нормално изправено положение поясната част на гръбначния стълб има естествена вдлъбната извивка под формата на разтегнато S. Тази S-образна извивка заедно със скелетните мускули в гърба е отговорна за поддържане на тялото изправено. След дългогодишно седене, стоене и лежане в неправилни пози на тялото, ние постепенно изгубваме тази извивка на гръбначния стълб, което се проявява в появата на болки, а често и в по-сериозни заболявания на гръбначния стълб – дискова херния, ишиас и др.

Важно е не само да се освободим от болките в гърба, но също да имаме здрав и силен гръб, който да ни кара да се чувстваме леки и здрави.

Чрез специални разтягащи и освобождаващи йога асани се раздвижват, възстановяват и поддържат гръбнака, намаляват болките в гърба, ломбалната област, костната система, вратът, ставите и мускулите. Асаните се изпълняват със специални дихателни практики, за да се подобри и работата на дихателната и нервната система.

Продължителност на ЙОГА практиката – 60 мин

ЙОГА ТЕРАПИЯ ЗА ОНКОЛОГИЧНИ ПАЦИЕНТИ

​Работа на физическо и ментално ниво за увеличаване на енергията, намаляване на умората, промяна за положително и здравословно мислене, подобряване на концентрацията, освобождаване на умственото и емоционално напрежение.

Продължителност на ЙОГА практиката – 60 мин

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Комплексите от асани в тази практика са основно средство за постигане на гъвкавост и издръжливост. Ще се научим да разчитаме сигналите на тялото си,  да го отпускаме и релаксираме, редувайки динамика и покой. Ще усвоим техники за разтоварване от  ежедневния стрес, който неусетно трупаме.
Дихателните упражнения, в комбинация с насочването на мисълта към различните части на тялото, също помагат да овладеем стреса и съхраним енергията си.

ЙОГА практиките за начинаещи са насочени към раздвижване на ставите и гръбнака чрез различни комплекси от асани,  активиране на силата в основните мускулни групи в тялото, както и на освобождаване на напрежението в тях – чрез осъзнаване и релаксация.
Така се ускорява процеса на изчистване на токсини от тялото, както и освобождаване на блокажи от различни проблемни зони.
Подобрява се концентрацията, работата на храносмилателната и отделителна система, костната и мускулна система, дишането, преодоляване на болките в гърба и кръста, заздравяване на гръбнака и подобряване на позата. Здрава имунна система. Цялостно нежно здравословно въздействие върху ума и тялото.
Целта на практиките е по щадящ начин да хармонизират нашата личност чрез древните методи на йога – така тялото ще е в добра форма, умът пречистен, а емоциите в баланс.

Хатха йога  за начинаещи е подходяща за хора от всички възрасти, и при редовна практика, за кратко време ще почувствате тялото си по-здраво и жизнено, а тонуса си повишен!

Продължителност на ЙОГА практиката – 60 мин

ЙОГА ЗА СРЕДНО НАПРЕДНАЛИ

За всички които знаят какво им дава йога практиката –  осъзнато движение и разтягане,  осъзнато дишане и освобождаване на енергийните и физически блокажи, както и осъзнато дълбоко отпускане…. Иии …навлизане и опознаване на себе си…на вътрешният си свят и душевност.

 ЙОГА  въздейства върху цялата ни същност, като дух, тяло и разум.

Благотворно и оздравително въздействие ЙОГА има върху нервна, опорно-двигателна, храносмилателна, отделителна, ендокринна, дихателна, костна, сърдечносъдовата, кръвоносна и лимфна система и тяхното подобряване, възстановяване и оздравяване.

 Продължителност на ЙОГА практиката – 90 мин

ЙОГА ТЕРАПИЯ ЗА ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА

Специални асани, въздействащи силно върху функцията на щитовидната жлеза, дихателни практики, стимулиращи работата на жлезата, мантри и бандхи, които провокират дейността по възстановяване хармонията и баланса във функцията на щитовидната жлеза.

БАЛАНС В ХОРМОНИТЕ – БАЛАНС В ЖИВОТА!

Продължителност на ЙОГА практиката –60 мин

ЙОГА ЗА ВЪЗРАСТ 66+

Лека, нежна, раздвижваща практика за хора, които желаят да преоткрият себе си и своето здраве. Практиката е подходяща и за хора, които имат ограничение в движенията, трудно подвижни, обездвижени. Съчетаване на нежни движения с дишане и отпускане. За повече енергия, сила и здраве.

Продължителност на ЙОГА практиката – 60 мин.

МЕДИТАЦИЯ – ЗВУК, МИСЪЛ, ТИШИНА И МИР

Във вътрешният ни свят, дълбоко в нас, там, където само ние можем да се потопим…..и да се преоткрием…

ИНДИВИДУАЛНА ЙОГА ПРАКТИКА, МЕДИТАЦИЯ

Продължителност на ЙОГА практиката, в зависимост от желанието !

Close Menu